January 22, 2020

Булевар

На вистинското место

Ако сакате некого, сакајте го со цело срце или пуштете го да си оди

Кога сакате некоја личност, сакајте ја со целото свое срце, и без услови.
Ќе дојдат денови кога тие ќе ве вадат од такт, сепак сетете се дека ги сакате. Сакајте ги без страв од иднината и последиците. Пречекајте ја љубовта со отворени раце и заблагодарете се на можноста да запознаете личност како нив.
Отворете го срцето целосно, бидете ранливи, но бидете храбри.
Дозволете да сакате и да бидете сакани. Но, не сакајте половично, сакајте со целото срце. Сфатете дека кога сакате некого, вие добивате. Дозволете и на другата личност да ги види деловите од вас кои не се совршени. Не се плашете и не се срамете.
Да се биде заљубен никогаш не е безбеден облог, не постои прирачник за тоа и не постојат гаранции. Заљубеноста е полесна од сакањето. Тоа бара жртви и бара посветеност.
Сакајте со целото срце, или не сакајте воопшто.
Извор: kurir.mk

%d bloggers like this: