October 22, 2019

Булевар

На вистинското место

Македонските препродавачи на коли се најголемите „преваранти“ (Фото)

Сите почнаа да работат со овој бизнис откако го дозволија увозот на коли од странство, насловот е можеби арогантен но има и зошто да биде. Кога може ојлевци и дојлевци да работат со коли односно не е ова работа тука прават „превари“ со коли има разлика.

Истата кола во Германија има 335.000км но овде на оглас во Струмица истата има 190.000, па се прашуваме да не ја возеле во рикверц од Германија ? Не можеме да ги генерализираме но повeќето се преваранти, избегнувајте ги самите одлучете и ако купувате со посебно внимание правете го тоа. Гледајте ја само свеста кај германците, луѓето кога објавуваат кола на мобиле.де обично ги објавуваат сите погрешни работи околу истата дали се работи за гребка, голема километража итн кај нас е спротивно се ќе направат само да не ви ги кажат маните зошто ? И секогаш имаат некоја банална причина „зошто му доаѓале ценкачи да не ја спушти цената“ тоа се тие 2 различни света затоа овие луѓе се светлосни години пред нас.

Наспроти тоа глупи ви се приказните, „Па ја земав за синчето он ја вози иначе не ми се продаваше топ е “ или „Јас сакав за мене да ја чувам ама знаеш не сум финансиски јак па затоа ја давам“ се најчести глупости има некој има по развиен шаблон „Колава е стакло никогаш не е удрена (туку што искочила од сервис), лево десно каросериски некоја гребка не е возена по стари патишта неасфалтирани(Ја донел од Германија како би знаел, кај е возена ?), еве слушни го моторот топ работи (еве не се разбираме во мотори ама сакам да ти ја продадам)“ и милион други примери.

Проѕирни ви се намерите но ако проџе-проџе бизнис не е добар за никој ..

%d bloggers like this: