Градоначалникот на Кавадарци Митко Јанчев најде решение против загадувањето (ВИДЕО)
February 24, 2020

Булевар

На вистинското место

Градоначалникот на Кавадарци Митко Јанчев најде решение против загадувањето (ВИДЕО)

Аеросолизација за намалување на загаденоста во воздухот, вечерва прв пат се примени во Кавадарци. Кавадаречкиот градоначалник Митко Јанчев за апаратот кој произведува вештачки дожд објави видео на својот Фејсбук профил.
Јанчев со екипи од градот, со помош на апаратот за аеросолизација го чистеше воздухот во Кавадарци.
За сега е непознато дали овој метод покажува резултати во чистењето на воздух, или е само популистичка мерка на градоначалникот на Општина Кавадарци.

%d bloggers like this: