На денешен ден: Земјотрес во Скопје, еве што се случуваше (Видео)
February 26, 2020

Булевар

На вистинското место

На денешен ден: Земјотрес во Скопје, еве што се случуваше (Видео)

Денеска жителите се присетуваат на скопскиот земјотрес кој пред три години го стресе Скопје на овој ден.

По утринскиот слаб земјотрес во 7 часот во Скопје со јачина од 4,4 степени, нов втор земјотрес го стресе тлото во Скопје на 11 септември 2016 година.

Земјотресот беше со јачина од 5,3 степени според Рихтеровата скала и се случи во 15 часот и 10 минути.

Според видео снимките на Јутјуб кои се уште сведочат за страотниот земјотрес воочливо е дека ги вознемири граѓаните на Скопје и околината, погледнете.

%d bloggers like this: