November 14, 2019

Булевар

На вистинското место

Негувателки во дом за стари лица организирале „улични борби“ помеѓу пациентите

Тие биле разоткриени откако биле поднесени пријави за злопотреба на 70-годишна жена и 73-годишна жена. За време на истрагата, истражителите откриле дека некои работници во Данби Хаус ги охрабрувале жителите да се борат едни со други и дека еден вработен физички нападнал еден од жителите во посебен инцидент, се вели во извештајот.


Судските документи тврдат дека Мекеј ја турнала 73-годишната жена во нејзината соба додека Тајсон и Џордан ја снимале и не направиле ништо да помогнат. Во друг инцидент, 73-годишната жена започнала да се тепа со 70-годишната жена додека сите три вработени стоеле и гледале, снимајќи ја тепачката и ја охрабрувале.

Се верува дека ова не е единствениот пат кога вработените се однесувале на овој начин, но истрагата продолжува за да се открие колкав бил овој „клуб за борби“ и дали има некои последици кај старите лица со деменција.

%d bloggers like this: