September 17, 2019

Булевар

На вистинското место

Од Македонија би се иселиле 70 отсто од студентите

Дури 70 отсто од студентите во Македонија размислуваат да се иселат од државата, покажа истражувањето „Иселување на младите и квалитет на живот“, спроведено за емисијата „Детектор“ на ТВ Сител.

Мнозинството граѓани 66 отсто, имаат некој близок кој веќе се преселил во странство.

Речиси една третина од анкетираните размислувале да се иселат од државата (29,1 отсто), а како причина за таков чекор ги наведуваат вработувањето, животниот стандард и подобрата иднина, покажа истражувањето..

%d bloggers like this: