September 17, 2019

Булевар

На вистинското место

Пазете низ интернетот кружи лажна игра – „Го сакам веро“

Иако има доста забава околу целата приказна со „Го сакам веро во поштенско сандаче“, овој пат “скамери“ или превари сакаат да го искористат тоа не подлегнувајте на овие превари и НИКАКО не оставајте лични информации на било кого низ интернетот.

На кратко околу преварата Скрилл е нешто слично како Пајпал каде што се вршат плаќања онлајн администраторите на Веро знаат за точно што се работи и ви праќаат во порака дека сте добитник на пари, секогаш успева ако не сте налетале на вакво нешто внимавајте многу лесно е да збогатите некого па дури и да ви земе 1 евро, но тоа не е лошиот ефект е кога ќе ви ги искористат вашите лични документи за поголеми криминални работи.


Со Скирлл можете да направите трансакција на било кое место или да се искористи вашиот профил за нелагални плаќања.
2 сценарија се:
1. Со вашата лична карта првично ви го креираат профилот а подоцна ќе ви побараат и трансакциска сметка за да ви ја завршат целосната работа и да си префрлат пари.
2. Со вашата лична карта го креират профилот кој ќе биде верифициран и потоа ќе прават нелегални плаќања .
Интересното во ова се што овие пари не можат да се следат односно не се јавно достапни и транскациите што ги прави Скрил не може да ги открие било која институција посебно не Македонската.

Еве еден демант од Маркетите Веро каде што во моментов ве насочуваат никако да не ги оставате вашите информации

%d bloggers like this: