October 22, 2019

Булевар

На вистинското место

Почитувани лeзбeјки, гej мажи, бисексуалци, во минатото владееше нajтeмниoт период на xомофобиjа, видете каде сме сега (ВИДЕО)

Невладините организации кои се борат за унапредување на правата на ЛГБТ заедницата се задоволни од односот на власта кон низ, за разлика од пред неколку години кој според нив бил најтемниот период на хомофобија.

Почитувани лезбејки, геј мажи, бисексуалци, оваа конференција е историски момент. Здружувањето на невладините организации мора да оди паралелно со здружувањето на владите од регионот. Во Македонија владееше најтемниот период на хомофобија и трансфобија.Видете каде сме денес – изјави Билјана Гинова од невладината ЕРА.

%d bloggers like this: