October 17, 2019

Булевар

На вистинското место

Подарокот од неговата мајка го направи успешен човек

Еден од најпознатите музички икони на денешницата Били Џо Армстронг вокал, главен текстописец и водечки гитарист на американскиот рок бенд Green Day. Својата кариера ја започнал одкако неговата мајка за неговиот 10 роденден му ја купила првата гитара. Гитарата не е брендирана но Били сите овие години ја носи со него.

Често Били знае на концертите од Green Day јавно да и се заблагодари на неговата сакана мајка, и да потенцира дека неговите достигнување се темелат на нејзиниот подарок, кој во тоа време бил скромен, но за него од огромно значење.

%d bloggers like this: