November 13, 2019

Булевар

На вистинското место

Полицаецот што ја спаси од пожар кога имала 5 години, денеска и дојде на матура

Во 1998 година, настанал пожар во една зграда. Полицаецот кој се нашол во близина на пожарот, успеал да го земе 5-годишното девојче во раце кое во тој момент не давало знаци на живот. Во задниот дел од полицискиот автомобил почнал да и дава вештачко дишење додека неговиот партнер возел кон најблиската болница. Девојчето почнало да дише повторно само што стигнале пред болницата.

Во 2016. година истиот полицаец бил поканет на свеченоста по повод нејзиното дипломирање. Таа вечно ќе му биде благодарна. Дипломирала со највисоки оценки.

%d bloggers like this: