August 19, 2019

Булевар

На вистинското место

Професор за најважната лекција во животот

Видео кое навистина ќе ви ги отвори очите, универзитетски професор ги учи своите студенти за вредностите кои владеат во денешниот модерен, капиталистички свет. Професорот вади 20 долари и ги прашува студентите дали некој ги сака тие 20 долари, на што сите одговараат “да”. Потоа ги зема истите 20 долари ги гужва и прашува дали некој сега ги сака овие 20 долари… Погледнете ја оваа приказна ќе ве научи многу важна работа во животот.

%d bloggers like this: