December 7, 2019

Булевар

На вистинското место

Расплакува со изведбата на „Со маки сум се родила“: Прекрасната Мила маѓепсува со ангелскиот глас (ВИДЕО)

Не постои човек што чул како пее Мила, а останал недопрен од моќта на нејзиниот глас

Не можете да останете рамнодушни додека слушате како пее осмоодделенката Мила Игнатоска. Кога го гледате нејзиниот настап додека ја пее песната „Со маки сум се родила“, сфаќате дека и повеќе од заслужено е првото место во соло-пеење што го освои на ниво на град Скопје.

Ова девојче, покрај тоа што има божествен глас, е и најуспешно во својата генерација. Неодамна освои 1. место на државниот натпревар во соло-пеење.

Мила треба и да сними спот, како заштитно лице на македонската раса куче караман и да ја препее песната „Излегол Невен Пејо“. Учесник е на многубројни настапи поврзани со различни манифестации, традиционално учествува на литургијата на празникот Цветници со тропари кои ги учи во манастирот во Рајчица, учествува и со пејачка група на „Галичката свадба“, а тука се и успесите од натпреварите по другите области во училиште, како и учество во натпреварите и програмите врзани со Еразмус плус.

%d bloggers like this: