January 21, 2020

Булевар

На вистинското место

Расправијата почнала на меѓуетничка оcнова, една од причините за наcтpаданиот малолетник од Н.Лисиче

Според информации од извори во истрагата, убиениот малолетник бил гимназијалец од „Корчагин“, а убиецот е тинејџер од Чаир, со потекло од Босна. За убиеното момче сите со кои разговаравме рекоа дека го познавале како мирно дете кое не било склоно кон инциденти. Тренирал и кошарка во МЗТ.

Расправијата била банална и почнала на меѓуетничка основа, бидејќи А.Т., кој бил со пријателот К.Д.(17) налетал на тинејџерите од Ново Лисиче.

%d bloggers like this: