Сандра (13 години) боледува од тумор, 12.000 евра се надеж за спас
January 26, 2020

Булевар

На вистинското место

Сандра (13 години) боледува од тумор, 12.000 евра се надеж за спас

Сандра Ангеловска (13 години) од Крива Паланка боледува од тумор (sarcoma high grade). Потребна е итна операција која мора да биде извршена во странство, бидејќи во Македонија оперативниот зафат не може да биде изведен.

Веќе е договорена операција во болницата „Атлас“ во Белград каде што Сандра треба да се јави утре и под итно да биде хоспитализрана и подложена на специјалистички лекарски третман и оперативен зафат. Само операцијата чини 12.000 евра, а има и дополнителни трошоци за испитување и сместување на Сандра и член на семејството.

Бидејќи се работи за млад живот, ве молиме доколку сте во можност да донирате средства на банкарската сметка.

Број на сметка 200 – 0022909374 – 56 Стопанска Банка

На Далибор Ангеловски (татко на Сандра) со ЕМБГ 0306982424005

%d bloggers like this: