December 15, 2019

Булевар

На вистинското место

Слониците Дуња и Даела се прскаат со вода 3 пати дневно поради високите температури (Фото)

СЛОНИЦИТЕ ДУЊА И ДАЕЛА ТРИ ПАТИ НА ДЕН СЕ ПРСКААТ СО ВОДА-ФОТОГАЛЕРИЈА ОД СКОПСКАТА ЗООЛОШКА НА ПЛУС 40 СТЕПЕНИ
Со овошни сладоледи, замрзнато овошје и прскање со ладна вода се разладуваат животните во скопската Зоолошка градина. Откако Скопје е во портокалова фаза со температури од 40 степени, Зоо негувателите секој ден по неколку пати на ден ги разладуваат животните за да можат полесно да ги поднесат високите температури.

African elephant Daela (R) and Asian elephant Dunja (L), former circus stars, cool off as temperatures rise to 40 degrees Celsius , during the World Elephant Day at Skopje Zoo, Republic of North Macedonia on 12 August 2019.

„Слониците Дуња и Даела покрај тоа што се капат во базенот во нивното живеалиште, по три пати на ден ги бањаме со црево. После капењето се прскаат со песок, тоа е нивни начин да се заштитат од сонцето“, велат од Зоолошката градина.

Asian elephant Dunja, former circus star, cools off as temperatures rise to 40 degrees Celsius , during the World Elephant Day at Skopje Zoo, Republic of North Macedonia on 12 August 2019.

Мајмуните меѓу кои и Коко секој ден добиваат овошни сладоледи за разладување. Нилскиот коњ пак се освежува со ладна лубеница.

Повеќе на : Сакам да кажам

%d bloggers like this: