December 15, 2019

Булевар

На вистинското место

Со макотрпна работа до врвот, македонските „Ренџери“ меѓу најдобрите

Ренџерите повторно докажуваат дека само со макотрпно залагање и постојана обука може да се биде меѓу најдобрите. Од штотуку завршената обука на дел од припадниците на ренџерскиот баталјон кои во касарната „Илинден“ и на спортскиот аеродром „Стенковец“ се обучуваа во изведување на борбени операции за обезбедување на витални објекти од значење на одбраната, во случајот аеродром.

%d bloggers like this: