December 15, 2019

Булевар

На вистинското место

Сонцето од „Кутлеш“ ќе се отстранува од јавниот простор

На денот кога собранието за прво државно знаме во независна Македонија го избира знамето со ѕвездата од Вергина, 27 години подоцна државава треба да го тргне од јавните институции , ако е некаде истакнато како национален симбол, ако е дел од натписите или доколку го има на некој од спомениците. Ова го пропишува динамиката за реализација на обврските од договорот од преспа. Според неа, јасно е наведено дека по шест месеци од стапувањето во сила на договорот , кој рок е точно денеска, сонцето од Кутлеш треба да биде тргнато.

Извор: Канал5

%d bloggers like this: