December 6, 2019

Булевар

На вистинското место

СТОП за токсичната депонија во Неготино !

Да се надминеме партиски бидејќи последиците кои ќе ги почувствуваме не познаваат партија.
Тиквешкиот регион, винското срце на Македонија препознатливо по најдобрите вина, регионот кој важи за еден од најчистите во Македонија не смее да биде уништен поради лични интереси!
Во какво Неготино ќе живееме во иднина зависи само од нас!
СТОП за токсичната депонија!

Потпишете ја петицијата за да се спречи продажбата на земјиштето за изградба на токсична депонија во атарот на село Криволак општина Неготино. Затоа што тоа е заштитено еколошко подрачје и со изградбата би се доведило до прашање земјоделието кое е основната гранка за економско преживување на граѓаните од тој регион. Да не спомнуваме и каков ефект ќе има тоа на Лозарството и Винарството.
https://www.change.org/p

%d bloggers like this: