fbpx
Бектеши со детали за работното време на кафулињата и рестораните

Бектеши со детали за работното време на кафулињата и рестораните

Тој додаде дека другите угостители ќе можат да отворат подоцна, откако ќе се види како ќе се почитуваат препораките.

– Ние имавме подготвен протокол од комисијата за заразни болести кој предвидува три фази во отворањето на угостителските објекти. Вчерашната одлука на владата е реализација на втората фаза. Ќе ја следиме ситуацијата и ако се почитуваат протоколите ќе се реализира и третата фаза за отворање на објектите и во затворен простор – рече Бектеши.

Угостителските објекти кои имаат тeраси ќе можат да отворат утре, но ќе треба да ги исполнат препораките за дистанца и заштитна опрема, информираше денеска министерот за економија Крешник Бектеши.

-Работното време на угостителите ќе биде до 20 часот, посочи министерот.

administrator

Related Articles

%d bloggers like this: