fbpx
Македонска работа: Им асфалтирале улица, но жители го украле свежиот бетон (Фото)

Македонска работа: Им асфалтирале улица, но жители го украле свежиот бетон (Фото)

Очевидци го пријавиле делото кај надлежните служби, а претставници на Одделението за внатрешни работи и на компанијата изведувач веќе биле на увид.

Од истокот на државата, поточно Кочани ни стигнува помалку чудна, но вистинита информација која е објавена и од самата Општина која се пожали јавно

Кракот од улицата „Стамен Манов“ во Ромското Маало во Кочани, кој денеска беше бетониран, моментално е уништен. Жители на улицата, додека бил свеж бетонот, си земале од него и го распоредувале по сопствена волја.

– И покрај сите заложби да обезбедиме пристојна инфраструктура, неодговорни граѓани го уништуваат направеното. Навистина жалиме што со вакви пречки во реализацијата на проектите често се соочуваме.

Уништувањето на патната инфраструктура значи уништување на јавното добро и е казниво со закон – соопшто Николчо Илијев, градоначалник на Општина Кочани.

administrator

Related Articles

%d bloggers like this: