fbpx
Владата размислува за целосно укинување на полициски час

Владата размислува за целосно укинување на полициски час

Владата на денешната седница се очекува да донесе и одлука за целосно укинување на полицискиот час. Извори од Комисијата за заразни болести брифираат дека ваква препорака доставиле до владата имајќи предвид дека граѓаните се почесто го прекршуваат ограничувањето на движењето. 

Владата на денешната седница се очекува да донесе одлука за отворање на кафулињата и рестораните, а одлуката треба да стапи на сила до крајот на оваа седмица. 

Согласно најавите кафулињата ќе треба да работат по здравствени протоколи пропишани од страна на Комисија за заразни болести, a неофицијално станува збор за почитување на пропишана дистанца, користење заштитна опрема и ограничено работно време.


administrator

Related Articles

%d bloggers like this: