fbpx
Негувателки во дом за стари лица организирале „улични борби“ помеѓу пациентите

Негувателки во дом за стари лица организирале „улични борби“ помеѓу пациентите

Тие биле разоткриени откако биле поднесени пријави за злопотреба на 70-годишна жена и 73-годишна жена. За време на истрагата, истражителите откриле дека некои работници во Данби Хаус ги охрабрувале жителите да се борат едни со други и дека еден вработен физички нападнал еден од жителите во посебен инцидент, се вели во извештајот.


Судските документи тврдат дека Мекеј ја турнала 73-годишната жена во нејзината соба додека Тајсон и Џордан ја снимале и не направиле ништо да помогнат. Во друг инцидент, 73-годишната жена започнала да се тепа со 70-годишната жена додека сите три вработени стоеле и гледале, снимајќи ја тепачката и ја охрабрувале.

Се верува дека ова не е единствениот пат кога вработените се однесувале на овој начин, но истрагата продолжува за да се открие колкав бил овој „клуб за борби“ и дали има некои последици кај старите лица со деменција.

administrator

Related Articles

%d bloggers like this: