(ВИДЕО+ФОТО) Урнебесни изуми за студени денови, еден со загреано столче, друг со ќумбе на грб
January 26, 2020

Булевар

На вистинското место

(ВИДЕО+ФОТО) Урнебесни изуми за студени денови, еден со загреано столче, друг со ќумбе на грб

Во овие студени денови најтешко им е на уличните продавачи и тие се трудат на различни начини да го загреат своето „работно место“.

Еден продавач на стари делови во Лесковац, се снашол така што под столчето ставил жар и поминува со часови на минусни температури.

„Сите се снаоѓаме како знаеме и умееме, да заработиме некој динар. Ме прашуваат колку е мобилен телефон, бургија, а јас ако се тресам нема да можам да се ценкам“ – вели продавачот.

Раскажува дека студот не му е проблем, туку полицијата која ги брка.

Но, тој не е единствен со ваков изум. Пред година дена еден риболовец од Лесковац стана познат по тоа што се грее со ќумбе на грбот.

Риболовецот стана познат на социјалните мрежи и вели дека не е лошо некогаш луѓето да се пошегуваат и насмеат.

%d bloggers like this: