fbpx
„Не се срамам“: Популарната ѕвезда на Гранд признава дека работи во нива

„Не се срамам“: Популарната ѕвезда на Гранд признава дека работи во нива

Местото Самариновац кај Житораѓа, пред популарноста на пејачката Александра Младеновиќ, беше скоро непознато. Нејзината слава го направи ова село денес познато на сите.

Александра е позната по тоа што е горда на своето потекло, а честопати кога престојува во своето село, работи на терен и учествува во сите домашни работи.

– Не се срамам да кажам дека го чистам свињарникот, го плевам кромидот и ги бирам пиперките. Имаме голема стаклена градина и сè што треба помош, јас трчам. Не се срамам затоа што во спротивно би се срамала од местото во кое пораснав и најмногу го сакам тоа на светот. За мене, ова е центар на светот и ниту една светска моќ не може да ме промени. Среќна сум што го направив тоа, но имав цел – рече пејачката за српски „Курир“.

Исто така, мајката на „Гранд Ѕвездата“ истакна дека Александра покажала интерес за земјоделски работи уште од мали нозе.

– Уште од млада возраст таа научи да сади лубеници и дињи, тоа праваше. Веќе не е така, но таа поминуваше неколку часа на ден на нива. Пееше и садаше овошје и зеленчук – рече мајката на Александра за споменатиот медиум.

administrator

Related Articles

%d bloggers like this: