fbpx
(Видео) Македонец го прави највкусниот бурек во Австралија: Погледнете ја уметноста на приготвување

(Видео) Македонец го прави највкусниот бурек во Австралија: Погледнете ја уметноста на приготвување

Прилепчанецот Драган Бектеш кој веќе година и половина живее во главниот град на Австралија, Канбера, ја пренесе
преку океанот прилепската мајсторија за правење бурек, што од мал ја научи во Прилеп.

“Мојата пасија за правење на бурек започна пред повеќе од 10 години, а прв пат започнав да работам во бурекџилницата на мојот татко на 16-годишна возраст”, вели тој.

administrator

Related Articles

%d bloggers like this: