fbpx
  • August 28, 2019

Обичаи и верувања: Што треба, а што не треба да правите на Голема Богородица

Православната Црква на 28 август го празнува земниот крај на Пресвета Богородица. Од повеќето празници посветени на пресвета Богородица овој…
  • December 5, 2018

Вчерашниот празник ни откри каква ќе биде 2019 година

Православните верници вчера го чествуваа воведението, односно воведувањето на света Богородица како тригодишно девојче во храмот. Според народните верувања, каков…