fbpx
  • March 27, 2020

Секоја чест: Tаксистот Славчо бесплатно вози стари и изнемоштени лица

Превозот го врши секој ден во периодот од 7 до 10 часот. За ваквиот гест тој вели дека нема некоја…
  • March 16, 2020

„Кој нема финансиски средства нека ме исконтактира, ќе му подарам по 25 кг брашно на секој“

Амет Фејзула до Шило Магазин: Драги мои со оглед на ситуцаијата што ја зафати нашата држава со коронавирусот, знам дека…
  • March 15, 2020

Хуман гест! Компанија ќе дели бесплатни заштитни маски за жителите

Компанијата “Агро Рајчин” од Кривогаштани ги информира жителите дека бесплатно ќе поделат заштитни маски како превентива од коронавирусот. “Поради потребата…
  • March 9, 2020

Ханча од Тетово ја викаат Мајка Тереза – одгледала 15 туѓи деца, а сега живее болна без струја и вода поради долг од 1.500 евра

Во трошно куќиче веднаш до реката Пена, во крајно супстандардни услови живее тетовката Ханча Алиќ. Соседите ја викаат Мајка Тереза…
  • January 21, 2020

Марија е исчезната цели три дена: Семејството очајно моли за помош

Се бара исчезнато лице Марија Брзакова од Босилово на возраст 28 години. Кога била видена последен пат облечена била во…
  • October 19, 2019

Симона има 4 годинки и е потребна помош! Да помогнеме!

На Симона и е потребна итна помош! Симона Хаџи Тошев е од Штип, има 4 години и дијагностицирана и е…
  • October 15, 2019

Уште еден наш сограѓанин моли за помош, да помогнеме

Секојдневно наши сограѓани упатуваат повик за помош поради здравствени проблеми. Текстот кој ќе го прочитате подолу, со сигурност ќе предизвика…
  • October 8, 2019

„Дајте ми работа, ќерка ми оглувува треба да се лекува, а најмногу од се сака да пее“

Трајче Василевски и неговото семејство живеат во Куманово. Не се срамат да кжат дека биле азиланти, дека спиеле под мостови…
  • October 6, 2019

АПЕЛ: На Бојан му е потребна наша помош за повторно да застане на нозе- дојдете на хуманитарниот концерт

На Бојан Димитриевски му е потребна нашата помош за повторно да застане на нозе. Јас Бојан Димитриевски на 23.08.2018 година…
  • October 6, 2019

Сандра (13 години) боледува од тумор, 12.000 евра се надеж за спас

Сандра Ангеловска (13 години) од Крива Паланка боледува од тумор (sarcoma high grade). Потребна е итна операција која мора да…