Browse By

Advertising

Кој го контролира загадувањето во Скопје ?

Според податоците од Институтот за јавно здравје, најчестите болести во земјата и во Скопје се поврзани со загадениот воздух. Дури 40% од луѓето, кои се лекувани во амбулантите, имале заболувања на респираторниот и на циркулаторниот систем, а 55% од децата до шестгодишна возраст страдаат од

Политичка окупација …

Се замарате за работи кои не се од ваш интерес , сите имате прекрасни фамилии некој за жал немаат но посветете се на нив доста веќе со име ќе мењале , со партии, со омраза кон луѓето па утруени сме од политиката почнавте само за

Згасна животот на Калина, девојката која беше посветена на хуманост и љубов кон природата и планините

Калина Велевска, по пад во бездна, загина на Кајмакчалан заедно со 35 годишниот А.М. Калина и самата беше дел од екипата и сведок на драмата која се случи при нивното патешествие одејќи кон Титов Врв на Шара во 2016 година, кога дел од нејзините другари

Руски инжињери копале Биткоинт во нуклеарна централа

Познатата криптовалута Биткоинт која збогати многу луѓе дефинитивно го подигна нивото на лудост кај руските инжињери .Терминот копање означува “пронаоѓање на локации каде што се наоѓа биткоинтот“ – во кратки црти .Секако за пронаоѓање на нешто како биткоинт ви се потребни јаки компјутери или “ригови“

Сам и болен преживува во планина, волците му доаѓаат секоја вечер – Апел за помош

.Ова е нова сторија за Киро Пасков од Струмица живее потполно сам и нема фамилија. Тој е оставен на милост и немилост кој живее сам, болен и изнемоштен во куќа која се распаднува, … од сите страни дува и е многу ладно,… веќе 5 години